Organisaties

Zo mooi doorgevoerd, de hartjes in alles, dat gaf een fijn gevoel van aandacht – Interactie met deelnemers en uit je vertrouwde gevoel stappen, leidde tot groei – Mooi opgebouwd – Persoonlijke aanpak, fijne sfeer gecreëerd, laagdrempelig – Dank jullie wel voor de nieuwe ingangen om mee verder te gaan!

reacties naar aanleiding van een teamdag voor Humanitas (steun bij rouw)

Teamrituelen

Veel mensen werken in teamverband. Een team is organisch en voortdurend in beweging. Je komt bij elkaar, werkt samen, je beïnvloedt elkaar en gaat vervolgens weer je eigen weg. Er komen soms nieuwe mensen bij en er nemen collega’s afscheid. 

Bij ingrijpende gebeurtenissen zoals een fusie, langdurige ziekte, een afscheid of het gedwongen thuiswerken in verband met de coronamaatregelen, kunnen er onduidelijkheden en spanningen binnen een team of een organisatie ontstaan. Je staat voor de uitdaging om jouw collega’s weer goed te laten functioneren. Soms is dat best een klus. Een op maat gemaakt ritueel, waarin ieder teamlid de ruimte krijgt om zijn of haar eigen ingrediënten aan toe te voegen, helpt daarbij. 

Door met aandacht, humor en creativiteit stil te staan bij de kracht van het team, kan ik als ritueelbegeleider helpen de angst voor verandering weg te nemen en opnieuw verbinding te maken met elkaar en met een nieuw perspectief.

Individuele begeleiding

Ingrijpende gebeurtenissen in het privéleven, zoals een overlijden, een scheiding of ernstige ziekte, hebben zonder meer invloed op het werk. Het kan onder andere leiden tot minder energie, concentratieproblemen, slechter contact met collega’s. Om uit die neerwaartse spiraal te komen wordt vaak een coach ingezet. Een persoonlijk ritueel kan een mooie afsluiting zijn van zo’n begeleidingstraject.

Wil je meer weten over wat ik voor jouw organisatie, jouw werknemers of jouzelf in relatie tot je werk, kan betekenen? Neem contact op om vrijblijvend kennis te maken en advies te vragen.

 

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑