Particulieren

Carlien heeft er mede voor gezorgd dat het afscheid van onze moeder een persoonlijk en liefdevol afscheid werd. Haar inlevingsvermogen, de taal die ze gebruikt en deskundigheid hebben wij zeer op prijs gesteld. Ze heeft een rustige en fijne stem om naar te luisteren. 

reactie naar aanleiding van een uitvaart

Ons leven zit vol met rituelen. Groot en klein. Een kus als je ergens komt of weggaat, het vieren van een verjaardag, voorlezen voor het slapen gaan, een kaars branden voor een dierbare. Het zijn momenten waarop je even stilstaat bij verandering, bij verdriet of bij vreugde.

Veel rituelen kan je prima zelf vormgeven, maar soms is het fijn om er hulp bij te krijgen. Meestal wordt een ritueelbegeleider ingezet om op een persoonlijke manier aandacht te geven aan een geboorte, huwelijk of overlijden. Maar een scheiding, een verhuizing of het verliezen van je baan kunnen minstens zo ingrijpend zijn. Ook dan moet je je weer weten te verhouden tot het leven. Ook dan helpt het om er betekenis aan te geven.

Een op maat gemaakt ritueel laat je bewust stil staan bij het moment, geeft aandacht aan wat er is geweest en biedt handvatten om de draad weer op te pakken. 

Afscheid & uitvaart


Als ritueelbegeleider kan ik al in beeld komen voor een overlijden. Om het levensverhaal op te tekenen of samen te bespreken wat inhoudelijke wensen zijn tijdens de uitvaart. Ook kan ik een ritueel rond het levenseinde vormgeven waarin aandacht is voor losse eindjes en ruimte om je uit te spreken naar elkaar.

Bij een uitvaart werk ik altijd nauw samen met een uitvaartleider. Hij of zij is er voor de logistiek en alle praktische zaken. Ik ben er voor het begeleiden van de ceremonie en de inhoud. Je kunt bij een overlijden rechtstreeks met mij contact opnemen, dan help ik je bij het vinden van een geschikte uitvaartorganisatie. Maar het kan ook andersom; via de uitvaartorganisatie vragen naar een ritueelbegeleider. Organisaties waar ik eerder mee heb samengewerkt zijn: SENS uitvaarten, Najade Uitvaarten en Leonie van den Tillaart Uitvaartverzorging.

Als je meer wilt lezen over de kracht van persoonlijke rituelen rondom afscheid en verlies, lees dan ook het artikel dat onlangs in Pallium verscheen. Pallium is een magazine dat de medische en verpleegkundige ontwikkelingen op het gebied van palliatieve zorg voor mensen die in de palliatieve zorg volgt.

Trouwen & verbinden


Ik werk als trouwambtenaar (BABS) voor de Gemeente Utrecht. Mocht je in deze gemeente trouwen en wil je graag dat ik jullie ceremonie leid, dan kan je dat aangeven bij de afdeling Burgerzaken. Als je buiten Utrecht woont, kan je rechtstreeks contact met mij opnemen, dan bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn.
Uiteraard kan ik ook los van het officiële JA-woord, vorm en inhoud geven aan een ceremonie waarin jullie relatie centraal staat en op een persoonlijke manier gevierd wordt.   

Tekst & voordracht

Wil je zelf een belangrijk moment in je leven vormgeven, maar heb je behoefte aan een wervelende tekst? Of zoek je iemand die tijdens jouw viering de verschillende onderdelen met toewijding en gevoel voor timing aan elkaar praat? Neem dan vooral contact op om samen de mogelijkheden te bespreken.

Dank je wel  voor jouw leuke en persoonlijke toespraak tijdens ons huwelijk. Wij hebben een fantastische dag gehad. Met als hoogtepunt de plechtigheid! Heel persoonlijk, ontroerend, leuk, authentiek, we hadden het ons niet beter kunnen wensen.

reactie naar aanleding van een huwelijksceremonie

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑