Persoonlijke rituelen

Kennismaking & voorbereiding
Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek (dat kan live, telefonisch of digitaal) probeer ik een goed beeld te krijgen van jouw of jullie wensen. Aan de hand daarvan maak ik een offerte.

Vervolgens help ik bij het vorm en inhoud geven aan de viering. Wat is het thema, waar moet het over gaan? Hoe betrekken we iedereen er goed bij? Er is veel mogelijk, meer dan je soms denkt. Ik help je bij het vinden van een geschikte locatie en het verzamelen van woorden, muziek, beeld en symbolen.

Tijdens de voorbereidingen en uitvoering, regel ik de communicatie met alle betrokkenen rondom het ritueel. Ik maak een draaiboek en zorg dat iedereen weet wat er gaat gebeuren. Ik zorg voor rust en overzicht. Want de periode rondom een bijzonder levensmoment is vaak al hectisch en emotioneel genoeg. Je moet over zoveel dingen nadenken, van alles regelen en grote beslissingen nemen. Dan is het fijn om een deel van de organisatie uit handen te kunnen geven.

Het ritueel & nazorg
Op de dag zelf leid ik de ceremonie in goede banen en zorg ervoor dat alle persoonlijke bijdragen op een mooie manier aan elkaar verbonden worden. Natuurlijk kom ik op een later moment nog een keer langs om samen terug te kijken op de dag. Mocht het nodig zijn dan kan ik je doorverwijzen naar instanties die je verder helpen in de nieuwe situatie.

Afscheidsviering
Bij een afscheidsviering werk ik altijd samen met een uitvaartleider. Je kunt bij een overlijden rechtstreeks met mij contact opnemen, maar het is ook mogelijk om via de uitvaartorganisatie te vragen naar een ritueelbegeleider voor de inhoud van de ceremonie. Uiteraard zorg ik ervoor dat ik het draaiboek en de viering goed afstem met de betrokken uitvaartleider. Organisaties waar ik eerder mee heb samengewerkt zijn: SENS uitvaarten, Najade Uitvaarten en Leonie van den Tillaart Uitvaartverzorging.

Huwelijk
Ik werk als trouwambtenaar (BABS) voor de Gemeente Utrecht. Mocht je in deze gemeente trouwen en zou je het leuk vinden als ik de ceremonie leidt, dan kan je dat aangeven bij mij of bij de afdeling Burgerzaken. Als je buiten Utrecht woont, kan je rechtstreeks contact met mij opnemen.

Teksten & Voordracht
Wil je een belangrijk moment in je leven zelf vormgeven, maar heb je wel behoefte aan een wervelende tekst? Of zoek je iemand die tijdens jouw viering de verschillende onderdelen met toewijding en gevoel voor timing aan elkaar praat? Dan is het ook mogelijk om mij alleen voor die onderdelen in te zetten.

Neem contact op >>

3.18 maarten duijvestijnLogo_RGB_trsp_zonder_tekst

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑