Persoonlijke rituelen

Kennismaking & voorbereiding
Tijdens een eerste kennismaking probeer ik een goed beeld te krijgen van jouw wensen. Vervolgens gaan we geïnspireerd door de verhalen, anekdotes en ideeën, samen op zoek naar de rode draad van de viering. Er is veel mogelijk, meer dan je soms denkt. Ik help je bij het verzamelen van woorden, muziek, beeld en symbolen.

Tijdens de gehele periode van voorbereiding en uitvoering, regel ik de communicatie met alle betrokkenen rondom het ritueel. Ik maak een draaiboek en zorg dat iedereen weet wat er gaat gebeuren. Ik zorg voor rust en overzicht. Want de periode rondom een bijzonder levensmoment is vaak hectisch en emotioneel. Je moet over zoveel dingen nadenken, van alles regelen en grote beslissingen nemen. Dan is het fijn om een deel van de organisatie uit handen te kunnen geven.

Het ritueel & nazorg
Op de dag zelf leid ik het ritueel in goede banen en zorg ervoor dat alle persoonlijke bijdragen op een mooie manier aan elkaar verbonden worden. Een paar weken later kom ik nog een keer langs om samen terug te kijken op de ceremonie. Mocht het nodig zijn dan kan ik je doorverwijzen naar instanties die je verder helpen in de nieuwe situatie.

Afscheidsviering
Bij een afscheidsviering kan je rechtstreeks met mij contact opnemen, maar ook via een uitvaartonderneming. Uiteraard zorg ik ervoor dat ik het draaiboek en de viering goed afstem met de betrokken uitvaartverzorger. Organisaties waar ik onlangs mee heb samengewerkt zijn: SENS uitvaarten, Najade Uitvaarten en Leonie van den Tillaart Uitvaartverzorging.

Huwelijk
Ik werk als trouwambtenaar (BABS) voor Gemeente Utrecht. Mocht je in deze gemeente trouwen en zou je het leuk vinden als ik de ceremonie leidt, dan kan je dat aangeven bij mij of bij de afdeling Burgerzaken. Als je buiten Utrecht woont, kan je rechtstreeks contact met mij opnemen.

Neem contact op >>

3.18 maarten duijvestijn