Over mij

Al mijn hele leven vind ik het belangrijk om bijzondere momenten te vieren. Daarvoor breng ik graag mensen bij elkaar. Ik ben nieuwsgierig en ik hou van verhalen. Door aandachtig te luisteren, te kijken en vragen te stellen, ontdek ik wat anderen beweegt.

Vijf jaar geleden is mijn moeder overleden. We hebben op een prachtige en persoonlijke manier afscheid van haar genomen. De herinnering aan die viering geeft mij nog steeds troost en inspiratie, hoe groot het gemis soms ook is. Deze ervaring gun ik anderen ook.

In het vak van ritueel begeleiden kan ik mijn creativiteit, warmte en organisatievermogen ruimschoots kwijt. Ik zorg op een liefdevolle manier én met humor voor een goede onderlinge sfeer. Tijdens de voorbereiding hoor ik mensen wel eens zeggen ‘ik ga echt geen muziek maken of een gedicht voorlezen.’ Ik help ze over de drempel om zoiets toch te doen. Het mooie is dat ze daarna de positieve energie voelen van hun persoonlijke bijdrage.

Ik profiteer van mijn ruime ervaring in de theaterwereld, zowel voor- als achter de schermen. Theater geeft je een andere blik op de wereld. Het prikkelt je zintuigen en de verbeeldingskracht is eindeloos. Met een ritueel streef ik hetzelfde na. Ik help richting geven aan emoties waardoor er ruimte ontstaat om het oude los te laten en met een open blik naar de toekomst te kijken.

Naast mijn werk als ritueelbegeleider ben ik als vrijwilliger verbonden aan Stichting TrösT, Hospice Demeter en KWF Kankerbestrijding. Ik ben aangesloten bij de Landelijke Vereniging voor Ritueelbegeleiders. Je kunt me ook volgen via Facebook en LinkedIn.

Neem contact op >>

 

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑