Bakkie TrösT

Afgelopen zondagochtend (21 juni) was er voor de bezoekers van begraafplaats Tolsteeg in Utrecht een kopje koffie of thee, een luisterend oor én muziek. Georganiseerd door Stichting TrösT (waar ik vrijwilliger ben) en Gemeente Utrecht. Bakkie TrösT heet dit spiksplinternieuwe project en afgelopen zondag draaiden we proef, tijdens Vaderdag.

Fredrike de Winter en Jan Verheij speelden en zongen liedjes met gitaar en accordeon. Flarden muziek trokken over de begraafplaats, om bij uit te ademen, om je aan te koesteren, om even stil te staan bij de degene die je mist. Jong en oud kwam aanlopen, sommigen alleen om te kijken of even te luisteren, anderen wilden graag iets drinken en er werden verhalen gedeeld. Over vaders die gemist werden, vaders die ook muziek maakten en dit wel mooi zouden vinden, vaders die nog maar pas overleden waren of al heel lang geleden. Maar ook over andere dierbaren die er niet meer waren en hoe dat nu verder moest zonder hen. Het was een prachtige ochtend met stralend weer. We gaan dit vaker doen! Om te beginnen op zondag 12 juli en zondag 16 augustus. Meer informatie is te vinden op www.trost.nl.


Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑