Wereldlichtjesdag doe-het-zelf ritueel

Elke tweede zondag van december worden er wereldwijd lichtjes aangestoken voor kinderen die we missen. Het maakt niet uit hoe lang je jouw kind al mist of hoe lang je jouw kind gekend hebt. Van mini in je buik tot al heel lang volwassen; er is plaats voor al het missen. Op Wereldlichtjesdag staan we bij alle overleden kinderen stil en wordt er een golf van licht voor ze gemaakt.

Samen met collega ritueelbegeleider Indra van den Berg en rouwbegeleider Lize Nijenhuis organiseer ik sinds een paar jaar een viering in onze eigen wijk (Utrecht Lunetten) op Fort Lunet IV. Een prachtige plek om samen te gedenken. Maar dit jaar gaat het anders … 

Doe-het-zelf ritueel
Dit jaar zal de ceremonie bij de mensen thuis plaatsvinden met hulp van een doe-het-zelf pakketje voor elk gezin dat een overleden kind wil gedenken. De pakketjes met alle ingrediënten die je nodig hebt voor een klein lichtritueel, worden op zondagmiddag 13 december door ons rondgebracht. ’s Avonds om zeven uur brandt iedereen tegelijk een lichtje. 

Op Fort Lunet IV plaatsen we een kerstboom waar iedereen een lintje in kan hangen met de naam van jouw overleden kind. Dit kan je doen van maandag 14 tot en met vrijdag 18 december tussen 10.00 uur en 17.00 uur. Fort Lunet IV ligt aan de Oude Liesbosweg 68 in Utrecht en is goed bereikbaar met fiets, auto, lopend of openbaar vervoer. Voor meer info over de route, kijk online op: https://fortlunet4.nl/

Hoe doe je mee? 
Meld je aan via WLDLunetten@gmail.com. Via de mail krijg je bericht hoe laat je het pakketje kunt ontvangen. Deelname is gratis dankzij een bijdrage uit het initiatievenfonds van de Gemeente Utrecht

Elk jaar wordt op ruim 80 plaatsen in Nederland aandacht aan Wereldlichtjesdag gegeven. Dit jaar zal dat vooral digitaal gebeuren. Een overzicht van deze (digitale) vieringen kun je vinden op www.wereldlichtjesdag.nl of op de site van Ouders Overleden Kind.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑