Wereldlichtjesdag zondag 8 december

Elke tweede zondag van december worden er wereldwijd lichtjes aangestoken voor kinderen die we missen. Samen met collega ritueelbegeleider Indra van den Berg en rouwbegeleider Lize Nijenhuis organiseer ik voor de derde keer een viering rondom Wereldlichtjesdag op Fort Lunet IV in Utrecht. Een prachtige plek om samen te gedenken.

Of het om een pasgeboren baby of een volwassen kind gaat, of je pas kort mist of al heel lang; het maakt niet uit. Iedereen is welkom om een lichtje aan te komen steken voor een kind dat overleden is en om zich te laten troosten. Wijkgenoten Hanneloes en Andrik vormen het duo Black Elder Tree en zij zorgen voor een prachtige muzikale omlijsting. Lize, Indra en ik zorgen voor de woorden en een ritueel. De medewerkers van Fort Lunet IV regelen koffie, thee en iets lekkers.

Programma & locatie
De deuren van Fort Lunet IV gaan om 18.15 uur open. Om 18.30 uur start de ceremonie en na afloop (rond 19.15u) is er wat lekkers te drinken en ruimte om na te praten. Fort Lunet IV ligt aan de Oude Liesbosweg 68 in Utrecht en is goed bereikbaar met fiets, auto, lopend of openbaar vervoer. Voor meer info over de route, kijk online op: https://fortlunet4.nl/

Deelname aan de viering is gratis, door een gulle bijdrage uit het Initiatievenfonds van de gemeente Utrecht. Wil je meer weten of je opgeven om te komen? Stuur een mailtje naar wldlunetten@gmail.com.

Op ruim 80 plaatsen in Nederland wordt een WereldLichtjesdagviering gehouden. Een overzicht daarvan kun je vinden op www.wereldlichtjesdag.nl of op de site van Ouders Overleden Kind.

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑